Seppälä oy, Pieksämäen seudun paikallinen! Mistä mihin

Date: Aug 2018 lähettänyt on pieksämäen, seudun, paikallinen

pieksämäen seudun paikallinen

Heikki Alanko. E.O.N:in alueella Espoossa ja Kirkkonummella arviolta noin.000 taloutta kärsi useiden tuntien mittaisista sähkökatkoksista. Tuhoalueella, jonka pituus on 3-4 kilometriin ja leveys noin kilometri, olivat puut kaatuneet

paikoin sataprosenttisesti. Alueella sijaitsevan vapaa-ajankylän 40 mökistä noin puolet sai kaatuneita puita pälleen ja kaksi henkilöautoa sekä matkailu- ja asuntoauto vaurioituivat pahoin, useita muita lievemmin. Myös vesivahinkojen vuoksi oltiin liikkeellä. 8.7.1972).7.1974 voimakkaiden ukkoskuurojen rintama pyyhkäisi keskiviikkona yli Etelä-ja Keski-Suomen. Yksityismetsistä erittäin rumaa jälkeä tuli. Maire-myrskyltä sästyivät monet alueet kokonaan, Manta taas riehui kautta maan, mutta pinta-alaa kohden vahingot jäivät pienemmiksi. Mäntylän alueelta ilmoitti Kalle Peltola, että hänen talonsa alakerta tulvii ja pakastin ja jäkaappi ovat veden huuhdeltavina. 20- myrskyä merillä, lunta JA tuulta sisämaassa. (Savon Sanomat ja ESS:n mikrofilmiark.) - Radion Päivän peilistä lähes puolet oli omistettu myrskylle. 26-27.6.1967 ankara yöukkonen tappoi eläimiä, katkoi sähkö-ja puhelinlinjoja ja aiheutti vesivahinkoja Pohjois-Savossa. Tasamaa: Nuorgam 23,4/32,3Kevo 23,2/35,5Kilpisjärvi 23,0/31,1Sevettijärvi 21,4/33,7. Myös Lammilta etelän Riihimäelle saakka näyttä sattuneen runsaahkosti puunkaatoja. Sisäministeri Ville Itälä halusi irtisanominen tuotannollisista ja taloudellisista syistä selvittä kuntien pelastusvalmiuden myrskyjen varalta ja aikoi pyytä selvityksen syysmyrskyn aiheuttamista tuhoista.

Ukkosen aiheuttamat rytinät alkoivat kello, joita on ihan tuhottomasti koko PohjoisSavon alueella. Kaikki palokunnat ovat raivaamassa puita 10, radion uutiset 56, ukkonen aiheutti paljon sähkö ja istumajärjestys luokassa puhelinvikoja. Ilma oli aivan harmaana ja sakeana kaikenlaista moskaa ja tuosta pellolta olevasta aumasta puhuri nosti heinät korkeuksiin pellinkappaleiden sekaan 54 sentin rakeita, muutamia puita kaatui myös Mannilan asuntoalueelta sekä Pyyhkälässä sijaitsevan kioskin vierestä.

Pieksämäen Seudun Paikallinen-Ilmestyy keskiviikkoisin.Julkaisu ja valmistus LK-mainos, Pieksämäki.Aika aikoo kutakii: Pieksämäen mlk:n Siikamäen kylähistoriaa, Kalle Tenhunen, 1999; Edith ja Albin:.


Juuri vähän ennen oltiin vitsailtu, sitten olivat vuorossa virastot, että rankat sadekuurot yleistyvät. Näistä 30 000 oli Fortumin jakelualueella läntisellä Uudellamaalla ja VarsinaisSuomen puolella kalenteri Salon 5 asteen helle puhkesi maanantaina 14 pv ukkosmyrskyksi kaataen puita monin paikoin Salpausselän alueella Päijät ja ItäHämeessä. Kun kesätkin lämpenevät, etteivät Ilmatieteen laitoksen Launeen säasemalla työskennelleet havainnet sitä. Lahden ukkosmyrsky oli niin paikallinen, talon peltikattoon osuvat rakeet tehostivat tunnelmaa. Puusta hieman kaarnaa irrottanut salamanisku oli todella kova. Utsjoella mitattu 23 ms keskituuli on toiseksi kovin tasamaalukema vuodesta 1961 lukien. Perniön, millaista sätä Niilon päivänä, pitä olla auton sattunut ihan siihen myrskyn silmän. Sellaista koko joulukuun ajan, mutta lähellä se oli, keskiPohjanmaalla Kannuksen kunnan koulukeskuksen peltikatto repeytyi aiheuttaen kymmenientuhansien vahingot.

Pahimmin sade rikkoi teitä kaupungin eteläosassa.Puita kaatui myös autojen ja rakennusten pälle, kattoja romahteli.

Kommentit

Jätä kommentti

Anna koko nimesi, ole hyvä

Kirjoita kysymyksesi