Nordea kortti galleria: Työntekijän irtisanoutuminen malli

Date: Aug 2018 lähettänyt on työntekijän, malli, irtisanoutuminen

työntekijän irtisanoutuminen malli

työntekijä tai työnantaja. Kirjallisesta irtisanomisilmoituksesta on hyvä löytyä ainakin seuraavat asiat: Oma nimesi ja yhteystietosi, vastaanottajan nimi ja yhteystiedot, tieto irtisanoutumisesta. Toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen voi irtisanoa ilman perusteita.

Työntekijän ei halutessaan tarvitse perustella työsopimuksen irtisanomista millän tavalla, mutta työsuhteen irtisanominen käynnistä irtisanomisajan, jonka pituus riippuu työsuhteen kestosta ja jonka aikana työskentely jatkuu työntekijän osalta normaalisti. Kun työsopimuksen irtisanomisilmoitus on toimitettu, käynnistyy irtisanomisaika. 14 päivä, jos työsuhde on jatkunut enintän viisi vuotta. Hyvä työsopimuksen irtisanomisilmoitus sisältä ainakin seuraavat asiat: nimi, yhteystiedot, vastaanottajan tiedot, tieto irtisanoutumisesta, aika, paikka ja allekirjoitus. Purkaminen onnistuu kyllä märäaikaisenkin sopimuksen osalta, jos purun edellytykset täyttyvät. Märäaikainen työsopimus voidaan kuitenkin purkaa koeajan aikana pättymän välittömästi. Lisätietoa työtodistuksesta saat tältä.

Kun työnantaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen, mikäli työsuhteessa on meneillän koeaika, työnantaja saa irtisanoa työsopimuksen vain ja ainoastaan asiallisesta ja painavasta syystä. Esimerkiksi keskustelemalla työnantajan kanssa, jos työnantaja jostain syystä kieltäytyisi allekirjoittamasta irtisanomisilmoitusta. Jollei muusta sovita, tällaisissa tilanteissa katsotaan tiedon tulleen vastaanottajan tietoon yritysviestintä viimeistän seitsemäntenä päivänä. Voi tänä aikana foreca työsopimuksen purkaa ilman irtisanomisaikaa. Voit pyytä allekirjoituksellesi myös todistajat, voidaan irtisanominen tehdä ottamalla paikalle todistaja.

Työntekijä voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen ilman laissa märättyjä perusteita.Työntekijän on ainoastaan noudatettava häntä sitovaa.Irtisanoutumista työntekijän puolelta tehtäessä ei tarvitse perustella, sen sijaan työnantajalla on oltava pätevät perusteet.


Alko rekrytointi Työntekijän irtisanoutuminen malli

Tällaisen ilmoituksen katsotaan tulleen vastaanottajan tietoon viimeistän seitsemäntenä päivänä sen jälkeen. Monsteriin, uusimmat työpaikat, työtodistukseen tulee kirjata työsuhteen kesto ja työtehtävät. Jolloin irtisanomisaika alkaa kulua heti työnantajan kuitattua ilmoituksen. Muistathan pyytä runo työsuhteen pätyttyä työtodistuksen, varmista että työnantaja voi löytä myös sinut.

Voit myös pyytä työnantajaa merkitsemän todistukseen työsuhteen pättymissyyn ja/tai arvion työtaidosta ja käytöksestä.Irtisanoutuminen on helpoin tehdä todisteellisesti Sopimuskoneen kirjallisella irtisanoutusmisilmoituksella, jossa näkyy päivämärä, työntekijän nimi ja henkilötiedot sekä ilmoitus irtisanoutumisesta.

Kommentit

Jätä kommentti

Anna koko nimesi, ole hyvä

Kirjoita kysymyksesi