Matkamessut 2017 helsinki, Angorakissa

Date: Aug 2018 lähettänyt on angorakissa

angorakissa

tosiystäviensä seurassa; mutta niillä on mitä puoleensa vetävin käytäs." Hän myös mainitsee Italialaisen matkailijan, Pietro della Vallen, mutta ajoittaa miehen lähettamien 8 kissan saapumisen Roomaan 100 vuotta liian aikaisin

eli vuoteen 1521. Turkkilainen angorakissa saattaa olla ensimmäinen Euroopassa koskaan nähty pitkäkarvainen kissa. Lapsenlapsien luonteesta han sanoo: "Niiden luonne on mitä rakastettavin, tosin riittävän viileä alkuun. Se voitti 9 vuoden iassa ensimmaisessa Bostonin kissanayttelyssa 1897 hopeisen pokaalin nayttelyn parhaana kissana. Erityisen kaunista pitkäkarvaista rotua kasvatetaan ja pidetän vieraiden ihailtavana eläintarhassa Turkin Ankarassa. Siten angorasta, yhdessä kartusaanin kanssa, tuli ainoat kaksi lajia joilla oli oma latinalainen nimi erotukseksi kotikissoista, joita kutsuttiin nimella Felis catus domesticus! Sopeutuvaisena kissana se tottuu myös vähäisempän leikkimiseen. Turkkilaisena angorana pidetän kissaa, jonka silmät ovat erisävyiset, mutta nykyän kaikki värit sallitaan. Joissain tauluissa kissat ovat valkoisia, mutta monissa muissa sinivelkoisia, mustia, punaisiakin, ja v5rilliset olivat ilmeisesti yhta suosittuja kuin valkeat. Turkkilaisen angorakissan korvat ovat kookkaat samoin kuin sen hieman vinot silmät. Tarinoiden mukaan myäs 1200-luvulla Ardebilissa, Venäjällä, kansa keräsi kerran vuodessa kauneimmat pitkäkarvaiset kissat eränlaiseen "kissanäyttelyyn". Silmät ovat hieman vinot, ja korvat kohtuullisen suuret korkealle pälaelle sijoittuneet.

Angorakissa. Aikaero hollanti suomi

Ja kissoja alettiin kasvattaa ja jalostaa Yhdysvalloissa. Turkkilaisen angorakissan turkki on keskipitkä, tänän Angoroiden kasvattajia on ympäri maailmaa jo kymmenittäin. Tupsut korvien kärjessä ovat toivottavat, lopulta lupa heltisi, samoin tekivät alussa rotukissayhdistysten suurimmat jyväskylä kattojärjestät kuten CFA ja FIFe. Yhteiset leikkihetket ovat parasta mitä turkkilainen angorakissa tietä vielä vanhoilla päivillänkin. Ne kaikki näyttivät hyvin samanlaisilta ja vain asiantuntija osasi erottaa. S Ciara kilpikonnavalkea turkkilainen van felesin Jarkko Martikainen mustavalkea turkkilainen angora. Se olisi saattanut kadota tyystin, jos rotua ei olisi vaalittu turkkilaisessa eläintarhassa. Kiinnostunut kissoista ja rakasti niitä suuresti.

Necker can be hired exclusively or you can book individual rooms.

Vaan Monardin kuolleelle kissalleen kirjoittaman sonetin mukaan mustavalkoisia. Huomioitavaa, turkkilaista angorakissaa ei angorakissa saa pästä lihomaan. Varsinkin kauluri ja oravamainen häntä herättivat ihastusta.

Hän antaa yksityiskohtaisen sukutaulun pennuille, jotka ovat Konstantinopolista Ranskaan.Sitten 1960-luvulla eräs amerikkalainen pariskunta vieraili Turkissa.Naaraat painavat yleensä 2,5-4 kg, urokset ovat jonkin verran naaraita suurempia (4-6 kg painoltaan).

Kommentit

Jätä kommentti

Anna koko nimesi, ole hyvä

Kirjoita kysymyksesi