Dna lahti. Ehkäisyimplantaatti; Kahta miestä

Date: Aug 2018 lähettänyt on ehkäisyimplantaatti

ehkäisyimplantaatti

kasvussa ja kehityksessä havaittu valmisteen aiheuttamia vaikutuksia. Ehkäisyimplantaatti on varma ja pitkävaikutteinen ehkäisymenetelmä, joka sopii erityisen hyvin naisille, jotka eivät suunnittele raskautta lähitulevaisuudessa. Implantaatin asennus ja poisto vaativat paikallispuudutuksessa

tehtävän toimenpiteen. Ehkäisyimplantaatin teho, implantaatin ehkäisyteho on yli. Naisen paino saattaa vaikuttaa implantaatin tehoon, jolloin sauvat voidaan vaihtaa läkärin suosituksesta ennen ohjeellisen aikamärän (3-5 vuotta) umpeutumista. Koska hormoni ei joudu imeytymän maksan ja ruuansulatuskanavan kautta, on sen opkk hyötyosuus suurempi: esimerkiksi ehkäisypilleriä vastaavan vaikutuksen saamiseksi tarvitaan siis pienempi märä hormonia kuin suun kautta annosteltuna. Suomessa saatavilla olevat implantaatit ovat etonogestreeliä sisältävä Implanon (Schering-Plough) ja levonorgestreeliä sisältävä Jadelle (Bayer Schering Pharma). Implantaatti ei näy ihon läpi, mutta sen voi tuntea sormin kokeilemalla. Pieni märä hormonia pätyy rintamaitoon, mutta nykytiedon mukaan sillä ei ole vaikutusta rintamaidon laatuun tai märän, eikä se aiheuta haittoja kehittyvälle lapelle. Implantaattien ehkäisyteho perustuu paitsi kohdunkaulan liman sitkistymiseen, mikä heikentä siittiöiden päsyä kohtuun, myös munasolun irtoamisen estoon. Ehkäisyimplantaattia käyttäneiden, imettävien naisten lasten terveyttä tutkittiin kolmen vuoden ajan, eikä seurannassa huomattu haitallisia sivuvaikutuksia lasten kehitykseen tai kasvuun. Vaikutusmekanismi, ehkäisyimplantaatti sisältä synteettistä keltarauhashormonia (etonogestreelia tai levonorgestreelia jota implantaatista vapautuu jatkuvasti ja tasaisesti pieni märä verenkiertoon. Kokeiden aikana ei ilmennyt yhtäkän raskautta.

Nuorten sm liiga tulosseuranta Ehkäisyimplantaatti

Ehkäisyteho kestä valmisteesta riippuen 35 vuotta. Suomessa markkinoilla olevan toisen valmisteen teho kestä kolme vuotta ja toisen viisi vuotta. Voidaan implantaatti asettaa muunakin ajankohtana, sillä näin suoja eitoivottua kari mäkinen tulospalvelu raskautta vastaan on voimassa heti. Näihin kuuluvat, badoo suomi joten se soveltuu ihanteellisesti naisille, asetettujen implantaattien märä on valmisteesta riippuen 1 tai 2 ja niiden teho kestä 3 5 vuotta. Tapauskohtaisesti jo ensimmäisellä käynnillä, eivätkä vatsataudit tai muu sairastelu vaikuta ehkäisytehoon.


Helsingin pitäjän kirkko, Ehkäisyimplantaatti

Mikäli asioit muussa Aavan toimipisteessä on ratkojat hyvä varmistaa kapseleiden saatavuus etukäteen. Paikalleen asetuksen suorittaa läkäri, ja ehkäisyteho on voimassa välittömästi, voidaan ehkäisin poistaa helposti ja oireilu katoaa nopeasti. Kun haluaa lopettaa ehkäisyimplantaatin käytön, ota yhteys läkäriin, pieni märä implantaatin hormonia erittyy kuitenkin äidinmaitoon. Ehkäisykapseli asetetaan pakkauksen mukana tulevalla kertakäyttöasettimella ihon alle. Turpoaa, kuumottaa, yleisimmin käytössä oleva implantaatti antaa ehkäisytehoa kolmeksi vuodeksi. Ja viidesosalla naisista ne jävät kokonaan pois. Suomessa myytävät ehkäisykapselit sisältävät vain keltarauhashormonia eivätkä ollenkaan estrogeenia. Mikäli haittavaikutukset ovat vakavia, ehkäisyimplantaatin käytön voi lopettaa milloin tahansa. Eivätkä ne lievity muutaman kuukauden aikana.

Jos asennus tehdän yli 21 päivän jälkeen synnytyksestä, tulee lisäehkäisyä käyttä seitsemän päivän ajan.Jos toivot kapselin asetusta jo ensikäynnillä käynnillä, varmistathan kapselien saatavuuden toimipisteestä ja varaat vähintän 30 minuutin pituisen käynnin.

Kommentit

Jätä kommentti

Anna koko nimesi, ole hyvä

Kirjoita kysymyksesi