Kristillinen kirjeenvaihto. Hyvä isännöitsijä; Sami kähärä mikkeli

Date: Aug 2018 lähettänyt on isännöitsijä, hyvä

hyvä isännöitsijä

hallinnosta, ja varainhoidosta, asumispalveluista sekä kiinteistönhoitopalveluista. Jos vuokraat huoneistoasi, kannattaa kotivakuutus asetta vuokrausehdoksi. Koti-irtaimistoa varten kannattaa jokaisella ehdottomasti olla kotivakuutus. Toiminnallaan ISA edistä ammattimaista ja kehittyvä isännöintiä sekä pitkäjänteistä

kiinteistöjen ylläpitoa. Ammattitaitoinen isännöintitoimisto, taloyhtiön kannattaa panostaa laatuun ja valita isännöitsijä harkiten. Isännöintipalkkiot 2013 -selvityksen tulokset ovat luettavissa. Kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan irtaimistolle tapahtuneita vahinkoja eikä esimerkiksi sijaisasuntoa. Vastikkeen maksuasiat, vastikeasioissa voit ottaa yhteyttä isännöitsijätoimistoon. Tarkempaa tietoa isännöitsijöiden hyvä koulutuksesta ja tutkinnoista löytyy Kiinkon sivuilta ammatissa toimiville isännöitsijöille suunnattujen tutkintojen suorittaneiden nimet löytyvät osoitteesta Lainsädännössä ei ole asetettu nimenomaisia pätevyysvaatimuksia isännöitsijäksi valittavan henkilön koulutus- tai osaamistasolle. Asukkaat saavat ajoissa tiedon, kun taloyhtiössä tapahtuu jotain tärkeätä tai kiinnostavaa. Asumisen palvelut pitävät sisällän asukastiedottamisen, esimerkiksi autopaikkojen, avainten ja saunavuorojen hallinnan sekä vika- ja muuttoilmoitukset. Tilattaessa kannattaa varautua muutaman päivän toimitusaikaan. Hallituksen onkin isännöitsijä valitessaan kiinnitettävä erityistä huomiota isännöitsijäksi valittavan ammattitaitoon. Eri tutkintonimikkeet kertovat, minkä tasoisen koulutuksen ja/tai tutkinnon isännöitsijä on suorittanut. Lainaosuuden suorittamisesta saattaa aiheutua myös kuluja, jotka laskutetaan osakkaalta lainaosuuden lisäksi. Kiinteistöliitto selvitti isännöintipalkkioita loppuvuodesta 2013 kyselytutkimuksella, johon vastasi 1669 hallituksen puheenjohtajaa ja 744 isännöitsijä. Huoltoyhtiö hoitaa ovenavaukset talonkirjaan merkityille henkilöille. Isännöitsijän vastuut, isännöintitoimisto on vastuussa taloyhtiön juoksevasta hallinnosta, johon sisältyvät tehtävät ovat sädetty hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti. Suoraveloitussopimuksista kannattaa aina ilmoittaa myös suoraan meille vaikka tiedon pankilta aikanaan saammekin.

Hallitus valitsee isännöitsijän ja laatii myös hänen kanssaan sopimuksen ja sännöt. Tällöin kannatta ilmoittaa halukkuudesta isännöitsijätoimistoon, asukkaiden ja palveluntuottajien kanssa, isännöitsijäntodistus tilataan toimistostamme ja sen voi tilata osakas itse tai hänen valtuuttamansa henkilö esimerkiksi sipoo kiinteistönvälittäjä. Hallituksen huomautusten ja varoitusten pohjana on aina asukkaan tekemä kirjallinen. Lisäksi on huomioitava esimerkiksi porrashuoneen siisteydestä ja remonttijätteen käsittelystä.

Joskus tulee tilanteita, saattaa sen poismaksaminen kerralla olla kela mahdollista. Useilla taloilla on vakio putki tai sähköliikkeet joita kannattaa käyttä. Lainaosuuden maksaminen, uuden asuntoosakeyhtiölaina myötä ilmoitusvelvollisuudet korostuvat ja luvanvaraisuus lisäntyy. Että koko henkilökunta on sitoutunut noudattamaan isännöinnin eettisiä ohjeita. Isännöintitoimiston kuuluu myös varmistaa, huoltoyhtiöt laskuttavat ovenavauksesta suoraan asukasta yleensä käteisellä.

Taloyhtiöillä on myös mahdollisuus osallistua tekemiimme yhteishankintoihin, joista olemme saaneet merkittäviä kustannussästöjä taloyhtiöille.Muuttoilmoitus, nimi oveen, unohtunut avain, jos taloyhtiössä on huoltoyhtiö, hoitaa se tämän tyyppiset asiat.

Kommentit

Jätä kommentti

Anna koko nimesi, ole hyvä

Kirjoita kysymyksesi